Projekt Mitosis – Anden del

Siden sidst har jeg snakket med et par personer om hvilke navne de godt kunne lide. I denne analyse vil jeg analysere de bedste navne fra tidligere ud fra nogle kriterier. Hvilke navne er gode kandidater? Jeg vælger en række af navnene ud fra den tidligere præsenterede liste via informelle forslag og en intuitiv vurdering….

Continue Reading

Metaskrivning

Hvordan bør man skrive en tekst? Det kommer an på hvad man forsøger at skrive. Hvordan skal man skrive en forklarende og præcis tekst om svære emner? Lad mig groft inddele det i to metoder. Metode et I noteform; en linje til hver dom. Få sammenhængende tekstparagraffer. Dette gør det svært at læse og forstå,…

Continue Reading

Anmeldelse af Daniel Dennett, Breaking the spell, 2006

Mange sjove og absurde eksempler fra antropologiens verden om religioner og lignende. Memetik er meget anvendt. Der er nogle interessante betragtninger om memer generelt. Giver en mulig naturlig forklaring på hvordan religionsmemer har udviklet sig gennem tiden. Tager ikke de onde præster har planlagt det hele-forklaringen. For det meste neutralt sprog mht. ateisme og teisme….

Continue Reading