Det hævdes nogle gange, at det er spild af tid at diskutere politik fordi at ens holdninger er baserede på næsten statiske eller statiske (subjektive) værdier. Men dette er en fejl. Begrundelsen for dette antager, at man har ræsonneret korrekt ud fra sine værdier, men det er ganske muligt at man ikke har det samt at det er muligt at man har overset noget etc.

Givet at man gennem en god diskussion kan finde ud af at man har valgt det forkerte parti ifht. til sine værdier, så er det muligt at skifte holdning gennem politisk diskussion, og derfor er det ikke spild af tid.

En anden ting er, at selvom ens værdier måske er næsten statiske, så er det ikke helt statiske. Typisk ville en hård oplevelse ændre nogle værdier. Fx ville et mord på ens forældre af en narkoman ændre ens værdier ifht. narko eller mord. (Og ja, jeg er bevidst uklar med hvad en værdi er for noget.)