Jeg er generelt blevet mere og mere positiv overfor Steam. Steam er en spilplatform. Den downloader spil for en, finder servere, opdaterer ens spil, fungerer som en IM etc. gratis. Dejligt!

På det seneste har mange udviklere fundet på, at de gerne vil sælge spil billigt på Steam. Dette har forårsaget at jeg har købt spil som World of Goo til den latterligt lave pris af 37,5 kr! (Genialt indie puzzle.) (Indie = independent.) Og Valve’s glimrende multiplayer zombie shooter Left 4 Dead for ca. 130 kr.

Nu er det så tid til at Ubisoft også vil prøve. De har haft tilbud på forskellige spil gennem ugen som jeg ikke benyttede mig af, men dette tilbud kunne jeg ikke modstå.

Måske har spilproducenterne (nogle?) alligevel fundet ud af at det godt kan betale sig at sætte prisen ned. Valve’s indtjening steg i hvert fald 3000% den weekend hvor de solgte Left 4 Dead billigt.1

Noget tyder på at ca. 10-18% af spil er originale, i hvert fald for World of Goo.2 Hvis vi antager at dette holder, så medfører det også, at hvis der bliver piratkopieret nul spil, så har man solgt nul spil. Ikke overraskende er der en sammenhæng mellem solgte enheder og piratkopiering.

1http://g4tv.com/thefeed/blog/post/693342/Live-Blog-DICE-2009-Keynote—Gabe-Newell-Valve-Software.html#readmore – Læs artiklen, den er meget spændende.

2http://2dboy.com/2008/11/13/90/