Om kultur


Kultur er en slags sæt af holdninger som man enten kan vælge at acceptere eller ignorere.

Enhver kultur indeholder nogle regler for hvad man gør eller bør gøre samt hvad man ikke gør eller bør gøre. Dette er især markant omkring områder som sex, og ens holdning til sex.

Jeg var i dag på tur til Herning Centret, hvor vi skulle i stand stå og fremvise vores bestik, samt interviewes af to dommere. I HC ligger der en sex butik, en kammerat foreslog at vi gik derhen for at kikke. Da vi kom ind i butikken blev vi mødt af en kontrol af vores alder, som min kammerat desværre ikke kun bestå, derfor måtte han fortrække sig. Jeg, derimod, var gammel nok til at bestå. Jeg faldt over et katalog, som jeg fik at vide, at jeg godt måtte tage med gratis, derefter forlod jeg butikken, idet at jeg regnede med at min kammerat ville læse med. Det ville han imidlertid ikke, i hvert fald ikke foran de andre mennesker, hvor de kunne se, at han havde en seksualitet.

Blot fordi, at sex er noget man for det meste har i mellem to personer, betyder det ikke, at man ikke kan læse i et katalog over varer, uden at blive bange for at andre ved det. Hvad helt præcist skulle de tænke om en, som er slemt? Hvis man læser sådan noget uden at lade sig irritere af andres blikke, så er man et værdigt menneske. Ignorer kulturen, hvis den begrænser din fritid, eller mindsker din lykke samt hvis den tilfører dig smerte. Kort sagt, hvis den gør dig mindre gavn end ikke at følge kulturen.