Politiken: Pop-legender i krig mod kopi-bands


Pop-legender i krig mod kopi-bands

Jeg synes ellers at Led Zeppelin Jam gav en rigtig god koncert dengang jeg så dem i Viborg for et par år siden. Jeg var da ikke i tvivl om at det var et kopi-band, hvordan i alverden skulle man dog være i tvivl når Led Zeppelin har været opløst i mange år, og at dette band’s navn er noget andet end blot ”Led Zeppelin”?

Når Abba blev opløst for mange år siden, hvordan kan nogle så være i tvivl om om det at det rigtige band? Især når navnet jo også er ændret til noget andet end bare “Abba”. Dette er endnu et eksempel på uhensigtsmæssig brug af den nuværende copyright-lovgivning. Her dog i Sverige men med konsekvenser for et dansk band, ser det ud til. Desuden er overskriften misvisende da artiklen ikke nævner noget om at tidl. medlemmer af Abba brokker sig, kun deres pladeselskab. Hvad er motivet? Penge, penge, penge! Hvis der ikke er nogen kopi-bands af Abba, så køber folk nok (måske) flere cd’er/downloads på iTunes. Det kunne man i hvert fald forestille sig at pladeselskabet tror. Ellers kunne det være en styrkedemonstration som blot gøres fordi at det er muligt juridisk.

PS. Jeg ved ikke hvorfor at linjeafstanden bliver ændret til 1 fra 1.5. Det er irriterende.