Læs DR.dk’s “Samme fejl i 30 år – vi lære(r) det aldrig”

Det rigtig interessante er at i nogle tilfælde skriver det ‘forkerte’ (som ikke står i RetO) oftere end det ‘rigtige’ (står i RetO). Dette er bemærkelsesværdigt! Måske er dansk på vej væk fra nutids-r. Man kunne jo spørge sig selv hvilken funktion det har i sproget, bortset fra at folk laver fejl i det. Det minder mig om situationen med “ad”/”af” hvor man fint kunne indføre et fælles “a” (som lyddansk gør).

Jeg kan i øvrigt nævne at jeg har snakket med Dansklærerforeningen ang. mit reformforslag (Lyddansk). De har tilsyneladende tænkt sig at læse det igennem og har sagt at de vil svare indenfor 3 uger eller sådan noget. Det skal blive interessant at se hvad de synes. Jeg gætter på at de synes at det er for radikalt, og endda på de forkerte punkter! Lyddansk løser jo ikke problemerne med nutids-r.