Dette er en modreaktion imod en avis overskrift, hvor synske skal hjælpe politiet med at finde en forsvunden person.

Lad os antage, at de faktisk er synske, i.e. de kan se ind i fremtiden. Hvorfor bliver de først tilkaldt som hjælp nu, hvis det faktisk virker? Hvorfor ringede de ikke til politiet dagen før personen ville forsvinde og fortælle politiet hvor de skulle hente ham? Jeg har engang ladet mig fortælle, at man har en borgerpligt til at melde en ulykke. Eksempelvis hvis man vidner en trafikulykke, så skal man tilkalde hjælp. Jeg har ikke kunnet finde noget om dette1 Men hvis det er sandt, så skal vi straks fængsle alle synske personer som ikke meldte fremtidige ulykker til politiet.

Dette er selvfølgelig en absurd tankegang, og den illustrerer hvad der sker når man tager de overtroiske lidt for seriøst.

1http://borger.dk/forside/borger-og-samfund/borgernes-rettigheder-og-pligter/borgernes-pligter/info