Politiken.dk: Vestager vil hjælpe flere partier ind i Folketinget


http://politiken.dk/politik/ECE1502262/vestager-vil-hjaelpe-flere-partier-ind-i-folketinget/

Dette hænleder tankerne på:

”Men når Andræs metode nu er så god, hvorfor bruges den ikke noget mere rundt omkring i verden?

»Ja det er et godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare dig på,« siger Kurrild-Klitgaard, »men jeg kan fortælle dig, hvorfor vi ikke får den: Jeg har regnet og simuleret lidt på, hvad der ville ske, hvis vi brugte AV-metoden i folketinget. Det der ville ske, var, at de store partier ville tabe, og de mindre partier ville vinde. Og hvis f.eks. Socialdemokratiet og Venstre vil tabe på en sådan ændring af valgsystemet, ville de nok heller aldrig stemme for, at den blev gennemført.« ” (kilde)

Måske er dæn slags analyse ekke altid stærk nok. Jaj er rimelig sekker på at MV godt ved, at ves dær kommer mere konkurangse i FT, så bliver de sværere for hende at blive gænvalgt. Grånden tel at alle partierne er positive (bortset fra K, mæn så igæn, deres navn er KONSERVATIVE), er jo nok at de stort set er umuligt at snakke saj ud a dænne mæd en åndskyldneng. De system man har nu mæd at få nye partier i FT er helt utrolig dårligt ov hæller ekke særlig demokratisk. Ves di laver systemet om, så tror jaj nok at di skal rajne mæd at se fx et Piratparti i Danmark (som i Sverige ov Tyskland). Ov, ves vi ser et sådant parti, så skal jaj nok personligt stelle op. Mæn mæn, lad os nu liiige se om de bliver tel någet. Måske glæmmer pressen&folk om de ov så kan politikerne bare åndlade at fremsætte et egentligt forslag.