Politikere, partier ov penge


http://politiken.dk/politik/ECE1532088/ekspert-liberal-alliance-har-et-godt-stykke-ad-vejen-koebt-sig-til-valgsejr/

http://politiken.dk/politik/ECE1529693/mandatfremgang-kostede-liberal-alliance-16-millioner-kroner/

m.fl. fik maj tel at åndersøge sagen nærmere.

Løn

http://www.ft.dk/Dokumenter/Publikationer/Folketinget/~/media/Pdf_materiale/Pdf_publikationer/Informationsark/Folketingets_medlemmer/saa_meget_tjener%20pdf.ashx (åben som en pdf fil)

Fattige tider? Vest ekke ves man er folketengsmædlæm! Di tjæner ~600.000 dkk om året plus diverse tellæg. Se tabællen nedenfor.

Partiernes penge

Politiken prøvede bravt på at give en kilde, mæn ves man tjækker kilden, så kan man kun læse om partistøtten dær. Istædet skulle man klikke videre på et lenk tel en anden side for at fende tallene. Di gør de godt nok besværligt for en at blive klågere. De er ånderligt, som de osse nævnes i artikel #1, at partiernes endtægt er lavere end de antal penge di har brågt på reklamer. Vordan i alverden kan dette lade saj gøre? Får di reklamer istædet for penge i gave? Ves man fx ser på LA’s endtægt i 2009:

så kan de ses, at di har tjænt omkræng 3.2 mio. dkk. Dette er majet langt fra di ~16 mio. di har brågt på reklamer.

Disse penge er et enormt resurse spild. Man burde ekke spilde så mange penge på sådan någet. Dette gælder osse valgplakater. Hær er et forslag: gør de ulovligt at reklamere for partier. Istædet så har staten en jæmmeside vor folk kan læse om di forskællige partier ov stæmme på. Dette enkluderer osse at skrive ånder således at nye partier kan stelle op. Man kan væl drømme:

Regeringen har proklameret, at den vil nedsætte et udvalg, som skal se nærmere på reglerne for partistøtte for eventuelt at ændre dem.”

inb4 at dær ekke kommer tel at ske någet a betydneng.