Dænne korte båv handler om feministiske myter om forskællige slags diskriminasjon mod kvender. Jaj har aldrig før læst någet længere på svænsk, så de kom som en overraskelse at de var relativt læt at læse. Jaj brågte ordbågen (SV→DA only) Sprogbro.org tel at oversætte ord som jaj ekke forstod.

Gænerelt, så bør man læse båven ves man tror på nogle a di føljende påstande:

  • Myt 1: ”Kön är en social konstruktion”
  • Myt 2: ”Kvinnor får lägre lön för samma jobb”
  • Myt 3: ”Kvinnor har svårare att göra karriär”
  • Myt 4: ”Män slår kvinnor”
  • Myt 5: ”Kvinnor dubbelarbetar”
  • Myt 6: ”Kvinnor får sämre sjukvård”

Særligt spændende synes jaj at kapitlet om myte 2 var da disse tal formentlig er rægtige for Danmark osse, æller i vert fald tæt på. Sælom båven er kort, så er dæn fyldt mæd kilder, så de er ret seriøst. Ledt over 100 kilder på ~80 sider.

Båven kan osse downloades på forfatterens jæmmeside: http://www.dnv.se/mou/feministiska_myter.htm

Sex_feministiska_myter_bok <– mirror