Karakter givet: Det har jeg glemt, 8-10

Afleveret som dansk fristil i 10. Tag jer i agt for fejl (som altid).

Det hele begyndte en maj nat, da Emil var 1 år og 3 dage 3 timer og 7 sekunder gammel.

Dengang var Emil en meget livlig dreng, hvilket han stadig er, men denne dag gik Emil rundt i huset og stenede og vidste ikke hvad han skulle lave. Så derfor besluttede han at kaste et blik på reolhylden og så straks at hans moder, Hanne, havde valgt at vælge, at det hun egentlig godt ville, og hun havde besluttet at tage en bog om Kæmper med hjem til lille Emil, som dog ikke var så lille igen, han var ret stor af en baby på 1 år, 3 dage, 3 timer og 7 sekunder. Lille store Emil tog bogen ned fra hylden og begyndte straks med det samme, lige på sekundet at læse i den helt og aldeles nye bog som netop var blevet taget med hjem fra Hannes arbejde, noget som blev kaldt Nørhaven, men egentlig hed Nordhaven, navnet var blevet lavet om fordi andre lande ikke forstod at udtale bogstavet “Ø” og det var derfor blevet udskiftet.

At læse er at lære

For det meste i hvert fald. Lille store Emil havde allerede med der samme åbnet bogen og kigget på den ualmindelig, meget, ekstraordinært og kraftigt tomme side 1 i bogen. Altså teknisk set var den jo ikke side 1, det var forsiden / omslaget jo, men dem der havde designet bogen havde af anden mystisk grund valgt at kalde den side nummer 1. Anyways, back to the story.

Det var som om det var et déjà vu fordi side 2 var jo også tom, højst mærkværdigt. Lille store Emil tog nu et kig på den side som var blevet nummeret side nummer 3. Efter en grundig analyse af siden kunne lille store Emil konkludere at siden slet ikke var udnyttet nok, i forhold til at regnskove i massevis bliver fældet, for at jorden der hvor de var skal kunne dyrkes til landbrug, men jorden holder kunne nogle få år pga. den udnyttes for groft. Altså på dansk var der kun omkring en titel på siden og så lidt mere. På side nummer 4 vendte den onde drøm tilbage, igen var siden overhovedet ikke brugt, skandaløst. Det helt samme gældte så for side nummer 5, uberettiget udnyttelse af papir. På side 6 mere kendt som side nummer 7. Begyndte selve introduktionen til bogen, lille store Emil begyndte selvfølgelig straks at analysere siden omhyggeligt for indhold. Til sin store skuffelse kunne lille store Emil ikke finde andet indhold, end at siden indeholdte en kort kommentar fra ham der havde skrevet bogen i tidernes morgen, aka. forfatteren. Forfatteren til denne, indtil videre kæmpe failure of total doom of en fiasko bog, var en mand ved navn Lasse El Ellis Thomassen.

Kommentaren gik ud på at Lasse blablabla, som ovennævnt. Gav en stor tak til sine mange tilhængere og tak til dem der havde valgt at vælge og som gerne ville og derfor har købt hans bog. Emil Udstødte selvfølgelig en høj muhahaha latter efter at have forstået kommentarens indhold først, sikke en kæmpe nar, lille store Emil havde jo slet ikke betalt for bogen, den havde han jo fået af hans mor fra hendes arbejde. Lille store Emil tog sig et kig på første side i historien, denne side hedder også side nummer 8 eller nummer 9 fra begyndelsen. Efter at lille store Emil havde nøje undersøgt siden, fandt han hurtigt ud af, definitionen af hurtigt i denne historie er under 10 min, eller halv hurtigt ud af at bogen ikke var på dansk med derimod på vikingsk, det siges at hvis Erik den Røde levede i dag og tog til Island, kunne han snakke flydende med Islands beboere, sproget har simpelthen ikke udviklet sig siden viking tiden, også kaldt Islands i nudansk. Men heldigvis var det sådan at super lille store Emil sagtens kunne, nemt, uden at anstrenge sig det mindste og helt uden problemer læse i bogen selvom det stod på et mindst 1000 år gammelt sprog. I 982 rejste Erik den Røde fra Island, det gjorde han af den indlysende grund at han var blevet bortvist for adskillige drab i stride med andre Islandske beboere.

Det der egentlig stod på historie side nummer 1 i bogen var Erik den Rødes livshistorie, sikke dog en uinteressant historie, lille kloge store Emil kendte selvfølge alt til historien om Erik den Røde, det var barnemad for ham. Siden man snakker om når man snakker om historie side nummer 2 er slet ikke på Islandsk, den var på det endnu ældre sprog, Latin. Latin var dog imidlertid heller ej et problem for overgeni Emil. Emil havde året før studeret diverse oldnordiske sprog på Københavns universitet. På siden stod der fortællingen om en mand ved navn Hernando Cortez. Denne berømte mand som siges at være den mand der besejrede det mægtige Azteker rige i og omkring år 1519.

Hernando Cortez

Cortez blev født i den lille Medellín i sydvestlige Spanien i år 1485. Da Cortez blev 18 år sejlede han til øen Hispaniola for derefter at rejse videre til den spanske hovedkvarter i Vest Indien. I lang tid var Cortez blot en normal soldat og farmer indtil han i 1511 sejlede til Diego Velasquez for at hjælpe med at besejre Cuba. Da Juan de Grijalva i 1518 reporterede opdagelsen af Mexico valgte Diego Velasquez at vælge Cortez til at kolonisere Mexico, Diego Velasquez mistænkte hurtigt Cortez for at ikke at adlyde hans ordrer helt efter bogen, men der var det for sent på daværende tidspunkt. Cortez havde allerede samlet en besætning og sat sejl for Mexico. Da han ramte Mexico landede han det sted man kalder for staten af Tabasco i dagens verden, der slås man med mange indianere og tog eksempelvis en Prinsesse til fange, hun blev senere hans Personlige rådgiver. Cortez rejste op af kysten indtil han i april, 1519 kom til det sted der hedder Veracruz. Der gik han direkte i land og brændte skibene efter sig så der ikke var nogen mulighed for at trække sig tilbage.

Han efterlod en lille hær ved kysten, men ellers ledte han sine mænd ind i selve landet. De indianske krigsstammer de mødte havde 300 mand for hver mand Cortez havde, men spaniernes suveræne strategi og våben havde slet overhovedet ingen problem med at nedslagte disse stammer.

Da Cortez i november 1519 kom til Aztekernes hovedstad, Tenochtitlan, som ligger ca. der hvor Mexico City ligger nu, blev han hjerteligt velkommet af den Aztekiske kejser, Montezuma.

Kort efter at Cortez havde oprettet sit hovedkvarter i hjertet af byen, fandt han ud af at nogle Aztekiske stammer havde plyndret hans afbrændte skibe og mænd, dem som var efterladt ved kysten, Cortez blev sur og kommanderede Montezuma til at overgive røverne. Montezuma gjorde hvad Cortez befalede ham og udleverede Cortez røverne, Cortez fik røverne henrettet.. I mens alt dette skete havde Velasquez sent en mindre hær på 1400 mand ned for at arrestere Cortez for forræderi. Cortez vandt dog let over denne lille hær og de overlevende sluttede sig til Cortez bagefter slaget og vendte tilbage til hovedstaden Tenochtitlan. Da Cortez kom tilbage til byen, blev han angrebet af tusindvis af Aztekere. Montezuma blev bragt ud for at berolige sit folk, men de stenede ham og han døde senere af sine kvæstelser. Cortezes hær var omringet af Aztekere og var allerede dømt til helvedes ild, men for Cortez og 3 andre mænd lykkedes det at dræbe den Aztekiske hærfører. Det forvirrede Aztekerne rigtig meget og de begyndte at flygte. Men mindre end 500 mand tilbage Cortez flygtede ud til nogle andre indianer stammer han var venner med, også et år senere angreb han igen Aztekerne, denne gang med skibe. Der dræbte han den nye Aztekiske

Kejser, Guatemoc, det blev enden på det ellers store Azteker rige.

Gider for søren da ikke læse i den bog mere!

Lille store seje Emil lukkede bogen og lagde den fra sig, sikke dog en eminent historie om Cortez, og den fyldte kun en side. Lille super Emil kom til at tænke over ordet “søren”. Ikke så meget selve navnet søren, men mere betydningen af ordet. Mange tror at ordet kun er i funktion som navn, men nej ordet stammer fra gamle dage og betyder Lucifer, Ahriman, Antikrist, Belial, Beelzebub, Fanden, Mørkets fyrste djævelen og på græsk Διάβολος Diábolos. (på engelsk Diablo, herfra mit gamernick, Diablo_FX. Diablo fordi jeg gerne spiller ond i spillet og FX betyder egentlig ikke noget. Den forkortede version af mit gamernick er DFX++, hvor ++ indikere at der mangler noget.)

Andre eksempler på at søren betyder fanden osv. Er i den kendte bandeudtryk, “For fanden da”. Det er her mange voksne brokker sig over deres børns opførsel og beder dem om at sige “For søren da” i stedet. Det er jo i sig selv ligegyldigt om man bruger det ene eller det andet ord. Jeg tror forklaringen findes i Europas middelalderen. Dengang havde kirken jo som bekendt en hel masse magt, og de brugte den flittigt. Kirken mente jo dengang at det var en mindre form for djævle tilbedelse at bande og derfor var det forbudt. Nå men tilbage til historien.

Juice og andre forkert navngivede madvarer.

Efter at have læst den spændende bog og tænkt sig lidt om ang. satan, ville lille kloge store Emil gerne have noget at spise, så han gik ud i køkkenet. Ude i køkkenet fandt lille kloge Emil i køleskabet en karton juice hvorpå det stod skrevet. “Rigtig Juice”. Lille Emil tænkte straks at dette nok var en løgn og besluttede sig for at undersøge sagen nærmere. Først gik han en tur ind i stuen og kiggede efter en objektiv bog med informationer om hvordan rigtig juice egentlig skal laves. I Lademanns lille leksikon fandt Emil god information. Lille, men meget kloge Emil vidste nu at Juice betyder rent frugtsaft og ikke andet. Alt andet væske måtte identificeres som saftevand. På Juicen havde lille smarte Emil læst at Juicen er fremstillet af koncentreret frugtjuice. Med koncentreret menes der at man har presset fx æbler og filtreret væsken derfra og derefter kogt vandet væk fra væsken. Derefter var der tilsat vand, hvilket fortæller lille kloge seje smarte Emil at juicen ikke kan være rigtig juice i den forstand, men saftevand med frugtsmag. Da juice er rent frugtsaft og ikke andet, må der ikke tilsættes vand. Efter at have fastslået at det at forkert juice, skrev lille, men super smarte, Emil en seddel til sin mor, Hanne, ang. juicen og bedte hende købe et andet mærke næste gang hun skulle købe ind. Efter at have skrevet en kort seddel på under 100 ord til sin mor om sin konklusion, skrev smarte Emil et klagebrev på sin Amiga 500 til producenten af den pågældende forkert navngivet juice om at han ville true med at ligge sag an imod dem, hvis de ikke omdøber deres varer. Navneomdøbningen skulle træde i kraft senest den 1. august. Hvilket gav dem en frist på næsten 3 måneder. kloge Emil har fødselsdag den 10. maj. 1989.

Amiga 500

Efter at have skrevet disse meddelelser tog kloge sig et glas juice, det kunne godt være at juicen var forkert navngivet, men den var altså stadig en meget god juice. Emil gik igen ind til sin Amiga for at slette klagebrevet til juiceprodukcenten, da tanken slag ham. Hvad nu hvis han engang blev træt af juicen? Så kunne han altid indsende klagen. Smart. Efter at have overvejet at slettet brevet, kom Emil til at tanke nærmere over ordet “Amiga 500”. Det lød umiddelbart lidt som Italiensk, Amigo for ven eller esperanto Amiko for ven. Emil gik ind i stuen fandt et leksikon frem og slog Amiga op. Lille Emil havde dog taget en lidt fejl her. Selve ordet Amiga er spansk og betyder kæreste eller pigeven. Amiga 500 er for resten fra 1987 hvor den var tænkt som afløser for den populære Commodore 64. Commodore 64 som også er kendt som “brødkassen” på grund af dens udseende. Selve Commodore 64 indeholder en 8-bits 6510-mikroprocessor, har 20 Kb rom og 64 Kb ram.

Emil tænkte kort for sig selv, RAM, Random Access Memory, som på dansk kan oversættes til noget lignende Midlertidig hukommelse. Denne type hukommelse kan passende sammenlignes med os selv, nemlig menneskets korttidshukommelse. RAM fungerer på samme måde som vores egen korttidshukommelse man lagrer hurtigt de midlertidige informationer og gemmer senere det vigtige informationer til langtidshukommelsen. Langtidshukommelsen kan derfor sammenlignes meget med en computers harddisk eller CD-ROM (Compact Disc – Read Only Memory). En computers RAM bliver slettet når man slukker for den ligeledes gør vores korttidshukommelse når vi slukker(sover). Commodore 64 har dog også en anden slags hukommelse end RAM, nemlig ROM. ROM som står for Read Only Memory eller skrive beskyttet hukommelse. Det kan fx bruges til vigtige operativsystem data som ikke skal slettes eller laves om på, det kan sammenlignes med vores rygrad, hvor der ligger informationer og fx at hjertet skal slå og at man skal huske at trække vejret. ROM er blevet videreudviklet siden Commodore 64s tid, i dag bruger man en udviklet form for ROM til kameraer og mp3-afspillere.

En fortjent pause.

Efter at have brugt mange hjerne celler på at tænke de enorme tanker om computernes historie er Emil blevet godt træt og beslutter sig derfor med det samme om at tage en kort pause i form af noget velfortjent søvn. Emil gik ind på sit værelse og sov roligt i adskillige timer.

Mens lille Emil sover, arbejder hans hjerne på lavt tryk, men den arbejder dog. Først skal de vigtige og informative data fra korttidshukommelsen lagres over i langtidshukommelsen for at blive gemt til et senere tidspunkt. Mens dette sker drømmer lille Emil om at han en skønne dag vil blive en stor og anerkendt forsker eller professor. Med uddannelser i cand.phy og cand.tei. (phy = physics = fysik, tei = teist = tro).

At vågne med et sæt 1 minut for ens vækkeur skulle have ringet.

Er noget mange mennesker kender til, mange mennesker inkluderer også lille Emil fordi det netop sker for ham i dag. Nogle mener at det skyldes stress eller måske frygten fra vækkeurets lyd der får mange til at vågne med et sæt. Der kunne også være tale om en daglig rytme, som man har tilvænnet sin krop, det kunne også være en blanding og eller slet ingen af delene, vi ved det ikke præcist. Det er jo det videnskab er, det bedste gæt. Så på en måde kan man sige at diverse daglige religioner er en forældet videnskab. Skabt for at holde ro og orden på samfundet og også for at give mange mennesker en forklaring på nogle af livets store spørgsmål:

“Hvorfor er vi her?”

“Hvordan er vi blevet skabt?”

“Hvad er meningen med livet?”

Det er spørgsmål som man med garanti aldrig får en endeligt svar på i den nærmeste fremtid. Man kan sige det er spild af tid at tænke over dem, men jeg syntes nu at alle burde skænke alle spørgsmålene en tanke i ny og næ. Man kan måske ikke tænke sig frem til et svar, men man kan lære at forstå andre menneskers tro eller overbevisning. Men pointen med det var at lille Emil lige havde vågnet og kl. var 6 om aftenen. Lille Emil havde sovet hele dagen væk, hvilket ikke var planlagt at han skulle vågne så sent. Hvis man tænker lidt over det, søvn kan man vel ikke få for meget af egentlig? Det er måske kedeligt i længden, set udefra, men det mærker man jo ikke når man sover, for når man sover tænker bevidstheden ikke. Men alligevel, hvis man sov i flere år ville man nok føle at en del af ens liv er gået tabt uden at man selv var der, det er lidt ligesom hvis man konstant ryger hash hverdag, så virker ens korttidshukommelse ikke og man glemmer hurtigt den forrige dag. Især hvis dagene ligner meget hinanden kunne man nemt forveksle en dag med en kopi af dagen bare med nyt navn.

Aftensmad og mere søvn.

Efter at igen have tænkt som meget om, var det på tide at få noget i skrotten. Så lille Emil ringede til sin mor, Hanne, og hun kom straks hjem fra arbejde for at give lille Emil noget mad at spise, for han var stadig for lille til at nå tingene på hylderne, ingen tvivl om at han kunne lave maden, hvis han bare var stor nok. Da hans mor kom hjem, var lille Emil dog faldet i søvn ude i køkkenet. De sidste kræftanstregelser med at snakke i telefon havde fået han slået omkuld.