Jeg har netop sendt denne email. Du kan også selv prøve. http://www.uvm.dk/Om-os/Ministeren
Det drejer sig om denne artikel: http://www.altinget.dk/artikel/antorini-socialt-taxameter-skal-tage-afsaet-i-eleverens-karakterer

Hvis du citeres for:

Vi ved, at unge, som kommer fra uddannelsesfremmede hjem, eller som har forældre med anden etnisk baggrund end dansk, har sværere ved at klare sig igennem en ungdomsuddannelse, selv om de er lige så kvikke som deres kammerater. Derfor er der brug for et socialt taxameter, så vi kan hjælpe dem, som har brug for en ekstra indsats,” siger hun.

Det lyder jo mildest talt vildt hvis der findes danske data om det. Jeg forsker i området og vil meget gerne se dine kilder. Det er velkendt at indvandrere som gruppe i Danmark IKKE er lige så kvikke som de indfødte. Målinger fra Sessionsprøven viser at ikke-vestlige indvandrere har en gennemsnits IQ på omkring 86 ifht. dansk+vestlige indvandreres IQ 100 (i 2003). Se bl.a.:

  1. Emil O. W. Kirkegaard. Predicting Immigrant IQ from their Countries of Origin, and Lynn’s National IQs: A Case Study from Denmark. (download) Mankind Quarterly Vol. 54, No. 2 (Winter 2013).
  2. Emil O. W. Kirkegaard. John Fuerst. Educational attainment, income, use of social benefits, crime rate and the general socioeconomic factor among 71 immmigrant groups in Denmark. Open Differential Psychology. 2014.

Mvh.
Emil