Prakseologi og pseudovidenskab – en debat


Prakseologi er en pseudovidenskab relateret til det som kaldes den østrigske skole indenfor økonomi. Ikke underligt nyder det popularitet blandt anarkister og libertarianere som søger et politisk og filosofisk, måske endda videnskabeligt, grundlag for deres holdninger. Da jeg har en del bekendt på Facebook som tilhører de kredse (jeg er ikke selv anarkist eller libertarianer omend jeg synes personlig frihed er vigtigt), så skriver de af og til noget om emnet. Nogle gange kan jeg ikke udstå fristelsen om at poke lidt til deres pseudovidenskab.

Det nyeste eksempel på det ses i denne tråd. Tråden er offentlig, så alle kan se den. Jeg kopierer den ind her nedenfor så den forblir synlig efter at Facebook versionen måske forsvinder. Eneste ændring er at jeg har fjernet den beskrivelse af de links som bliver postet automatisk.

Jeg burde måske skrive et egentligt indlæg om emnet, men det var allerede begyndt at kede mig lidt efter denne debat.

Opdatering

Eftersom nogen (Alexander Kirkegaard) har sendt mig en copyrightbaseret-klage over at debatten lå på min side, så har en tredjepart lagt debatten på Piratepad hvor den forhåbentlig er udenfor juridiske angreb.

,