“Nej til rigmandsghettoer”: bor selv i rigmandsghetto med enormt forbrug


http://www.politiko.dk/b-tinget/nej-til-rigmandsghettoer

Af og til hører man fra venstrefløjen at man skal forsøge at udjævne sociale skæl, fx ved ghettoer og nu rigmandsghettoer. Typisk for disse mennesker er at de selv er rige, bor i et rigt område og har et stort forbrug. Det gælder også Mette Reissmann som skriver:

Studerende, singler, pensionister og børnefamilier med små og almindelige indkomster. Vores større byer skal være til at kunne bosætte sig i for alle – uanset tykkelsen af ens pengepung. Derfor er det godt, at kommunerne har fået et nyt værktøj til at skabe mere blandede boligområder. Folketinget vedtog for en uge siden en lille ændring af planloven med en stor konsekvens for den fremtidige byudvikling.

Det er naivt at tro, at en blandet boligsammensætning kommer af sig selv. Det gør den ikke. Der skal bevidst planlægning til. Uden de nødvendige rammer, vil der blive opført relativt dyre ejerboliger i de større byer. Vi oplever en kraftig prisstigning på boliger i øjeblikket i København, og hvis ikke vi passer på, kan byen end som New York, London og Stockholm City, hvor kun meget velhavende mennesker har råd til at bo. Det København vi kender skal ikke ende som en rigmandsghetto.

Blabla, forskellighed er godt, blandede sammensætninger, inklusion osv.

Hvor bor hun selv? Folketingets egen side oplyser: Østerled 3, 1. th., 2100 København Ø. Kikker man på Google Maps, så ser man at det ligger i Nordkøbenhavn et sted mellem Østerbro og Hellerup, begge rige områder.

hykler

Bruger man bare den mindste tid på at google hende, så finder man:

»Jeg har lige fået et splinternyt racer-rødt køkken, som jeg har sparet op til et par år. I den forbindelse har jeg også fået mit livs første opvaskemaskine. Det hele har kostet 120.000 kroner, og jeg er sikker på, at det er en god pris, for jeg har indhentet tilbud fra utallige køkkenfirmaer og håndværkere«.

»Jeg skal til udlandet en 5-6 gange i løbet af foråret, og det er pure pleasure. Min kæreste og jeg skal til Miami, og senere skal jeg til Genève med min søster og veninde. Og så har vi en fast tradition hvert år i pinsen, hvor vi tager på en mor og barn-tur med min søn, min søster og hendes ældste dreng. I år skal vi til Barcelona. Og så skal jeg sørme også til Thailand med min kæreste og alle vores børn«.

»Jeg går ikke på kompromis med hoteller. Jeg bor helst ikke under 4 stjerner længere. I hvert fald ikke, hvis det er USA. Der bliver man nødt til at komme op på et vist niveau, for ellers ender man på et af de der kakerlak-hoteller med sorte mandehår i badekarret«.

Men vi kan godt se lidt nærmere på hendes område. Jeg søgte fx på lejligheder på Østerbro:

hykler2

Vi kan også søge på samme vej:

hykler3

Det ville jo være rart hvis mennesker som advokerede for boligområder med stor socioøkonomisk forskellighed selv faktisk boede i et sådan område. Ellers kunne man jo mistænke dem for at sige at de vil et, men i virkeligheden vil noget andet.