Propaganda: Google Talk!


Dette er en begrundelse hvorfor at DU bør bruge Google Talk enten i addition med andre IM programmer eller som en erstatning.

Den største konkurrent til Google Talk (herefter Gtalk) er MSN messenger (herefter MSN).

Hvorfor man bør bruge Gtalk frem for MSN

1. Microsuck

Støt ikke fjenden! Denne virksomhed er skyldig i utallige katastrofer for software generelt, monopolmisbrug og grusom kapitalisme. Omvendt har Google givet os en gratis og dejlig søgemaskine.

2. Længden af beskeder
Hvis du ligesom lang har det med at skrive ordentligt til andre mennesker, så vil du have oplevet at man er ret begrænset i MSN mht. beskedlængder. Der er nemlig en ganske lav grænse for hvor mange tegn man kan skrive. Dette er især problematisk hvis man forsøger at citere en nyhed for en ven eller noget relevant fra Wikipedia. Gtalk har en meget større begrænsning, faktisk har jeg endnu ikke haft problemer med den begrænsning da jeg aldrig har nået grænsen af tegn.

3. Kombiner med Google Mail
Det er let at anskaffe Gtalk hvis man allerede er ejer af en Google Mail (Gmail). Hvis man ikke allerede har en Gmail så bør man hurtigst muligt udskifte sin hotmail, hvis man er så uheldig at have sådan en, med en Gmail.

4. Forbedret chat-system

Hvis man skriver flere linjer af gangen, så vises navnet ikke flere gange. Dette er standard. Det er muligt at vælge mellem mange forskellige udseender af chat-vinduet.

5. Spionage

Det er muligt at se når andre har skrevet en besked men endnu ikke sendt den.

6. Ingen humørikoner

Smileys er okay i starten, men i længden er det meget bedre at have de oprindelige tegn. Det gør det også nemmere at skrive visse ting som bruger de tegn–det er frustrerende at pludselig have en smiley midt i sin programmeringstekst.

7. Ingen kendte crashes

Det er endnu ikke lykkedes mig at Crashe Gtalk, men det er lykkedes mig at crashe MSN utallige gange.

8. Bedre filoverførsel

Det er nemmere at overføre filer med Gtalk af flere grunde. Den brokker sig ikke over filtyperne. Det går hurtigt, selv bag diverse firewalls.

Hvorfor man bør bruge MSN frem for Gtalk

0. Ingen!
Der er ingen kendte grunde til hvorfor at man bør bruge MSN frem for Gtalk, dette skyldes muligvis at dette er propaganda og derfor er ensidig per definition.
Gtalk kan hentes her. Gmail kan oprettes ved at skrive til mig (altmuligt@deleet.dk) eller Jens Arhøj(hiposs@gmail.com), så sendes der en invitation.

,

0 svar til “Propaganda: Google Talk!”

 1. 1. Microsoft har også gjort enormt mange gode ting for Software og inden for 5 år vil man se monopol liggende tilstande for alvor fra Google. Prøv bare at se Googles reklame system det har på rekord tid vokset til det verdens største og vil måske blive alt dominerende – (snart monopol)

  2. Jeg kan godt se problemet, men hvis teksten er så lang vil jeg personeligt hellere have et link.

  3. du kan kombinere MSN med alle emails.

  4. Du kan godt skrive flere linjer af gangen uden at navnet kommer flere gange du trykker bare SHIFT + ENTER

  5. Den funktion har der altid været i MSN, selv på min Adium mac version.

  6. Jeg hader dem som regel også, men altså man kan bare lade være med at bruge. (programmet kan for meget)?

  7. Mit Adium X crasher heler aldrig, ligeledes med mit MSN

  8. Der vinder du, medmindre man bruger Windows Shared Fodlers, som virker helt genialt.

  Hvorfor bruge det? Alle bruger msn, klienten er understøttet af mange nye mobiltelefoner og alt muligt andet gejl. Hvor GTALK er langt bagud.

 2. Åh, pyt jeg svarer alligevel. Det er kun artiklen der er propaganda, ikke vores kommentarer. ^^

  1. Jeg tror roligt at vi kan sige, at Microsoft har gjort størst skade.

  2. Du forsøger at redde den hjem, men du ved godt at den ikke holder. MSN’s grænse er alt for lav. Det burde være muligt at sende mindre citater.

  3. Du misforstod det. Gtalk virker ekstra godt med Gmail, fx så ligges alle samtaler per default ind på ens Gmail account, hvorimod MSN slet ikke gemmer dem som standard, og når den gør, så er det på hver enkel computer hvilket er upraktisk.

  4. Det redder den ikke hjem. Det er nemmere uden. Endvidere er det også muligt at lave det om i MSN settings. Pointen er at standard er bedre og at der ikke er særlig mange grunde til at have navnet gentaget hver gang.

  5. Bevis det. Jeg har aldrig set den, den MSN jeg sætter i kontrast er naturligvis windows Live messenger.

  6. De fylder stadigvæk både på harddisken og i hukommelsen. Det er rart at bruge smilies til at udtrykke sig.

  7. Se #5.

  8. Nej, det virker ikke særlig godt. Det er samme overførsels-system.

  —-

  Alle bruger ikke MSN. Hvorfor bruge MSN på telefonen? Hvis jeg vil bruge IM på telefonen så bruger jeg SMS. Det er korrekt at man ikke endnu kan gå Gtalk til telefonen, men det er ligegyldigt pga. førnævnte.

 3. 1. Altså du vil ikke kunne finde så store firmaer der ikke har gjort nogle problematiske ting for software udviklingen. Jeg ser på ingenmåde som Google som værende et bedre selskab. Hvilket også er fuldstændigt ligegyldigt i mit valg af IM klient.

  2. Det har aldrig været mig et problem.

  3. Okay, jeg kan godt se fordelen, men MSN er et meget ældre program og jeg vil tro at det er derfor de ikke har funktionen.

  4. Altså det er jo lidt en smag og behags ting.

  5. Funktionen er let at finde, du må gerne se at mine computere når du engang kommer på besøg.

  6. Du har ikke plads på din harddisk ? Det er en smag og behags sag – jeg bryder mig dog heler ikke om dem.

  8. Okay der vinder G-Talk så også. Men overførselses systemet virker fint, hvis det bare er småting der skal sendes frem og tilbage. Tekster, billeder og musik.. Det selvfølgelig problematisk hvis du vil sende en ISO, film. Men faktisk tror jeg det er ret sjældent folk har brug for det.