Dette er en begrundelse hvorfor at DU bør bruge Google Talk enten i addition med andre IM programmer eller som en erstatning.

Den største konkurrent til Google Talk (herefter Gtalk) er MSN messenger (herefter MSN).

Hvorfor man bør bruge Gtalk frem for MSN

1. Microsuck

Støt ikke fjenden! Denne virksomhed er skyldig i utallige katastrofer for software generelt, monopolmisbrug og grusom kapitalisme. Omvendt har Google givet os en gratis og dejlig søgemaskine.

2. Længden af beskeder
Hvis du ligesom lang har det med at skrive ordentligt til andre mennesker, så vil du have oplevet at man er ret begrænset i MSN mht. beskedlængder. Der er nemlig en ganske lav grænse for hvor mange tegn man kan skrive. Dette er især problematisk hvis man forsøger at citere en nyhed for en ven eller noget relevant fra Wikipedia. Gtalk har en meget større begrænsning, faktisk har jeg endnu ikke haft problemer med den begrænsning da jeg aldrig har nået grænsen af tegn.

3. Kombiner med Google Mail
Det er let at anskaffe Gtalk hvis man allerede er ejer af en Google Mail (Gmail). Hvis man ikke allerede har en Gmail så bør man hurtigst muligt udskifte sin hotmail, hvis man er så uheldig at have sådan en, med en Gmail.

4. Forbedret chat-system

Hvis man skriver flere linjer af gangen, så vises navnet ikke flere gange. Dette er standard. Det er muligt at vælge mellem mange forskellige udseender af chat-vinduet.

5. Spionage

Det er muligt at se når andre har skrevet en besked men endnu ikke sendt den.

6. Ingen humørikoner

Smileys er okay i starten, men i længden er det meget bedre at have de oprindelige tegn. Det gør det også nemmere at skrive visse ting som bruger de tegn–det er frustrerende at pludselig have en smiley midt i sin programmeringstekst.

7. Ingen kendte crashes

Det er endnu ikke lykkedes mig at Crashe Gtalk, men det er lykkedes mig at crashe MSN utallige gange.

8. Bedre filoverførsel

Det er nemmere at overføre filer med Gtalk af flere grunde. Den brokker sig ikke over filtyperne. Det går hurtigt, selv bag diverse firewalls.

Hvorfor man bør bruge MSN frem for Gtalk

0. Ingen!
Der er ingen kendte grunde til hvorfor at man bør bruge MSN frem for Gtalk, dette skyldes muligvis at dette er propaganda og derfor er ensidig per definition.
Gtalk kan hentes her. Gmail kan oprettes ved at skrive til mig (altmuligt@deleet.dk) eller Jens Arhøj(hiposs@gmail.com), så sendes der en invitation.