Man skal ikke tro man skal vide

Det lyder umiddelbart meget fint, indtil at man bliver opmærksom på at tro er en del af at vide, så hvis man ikke skal tro, så kan man heller ikke vide. Måske menes der, at hvis man kan vide noget frem for kun at tro det, så skal man forsøge på at vide det.

Megafon og mikrofon

En megafon får lyden til at blive kraftigere. Således skulle man tro, at en mikrofon gjorde lyden mindre kraftig, men den optager lyden. Mega er græsk for million og mikro er græsk for milliontedel; henholdsvis 106 og (106)-1 hvis man kan skrive det sådan.

Det kan du ikke være bekendt

Bruges til at udtrykke at man er meget antienig i en handling. Men det man siger, er egentlig, at man ikke kan være bekendt med handlingen, antaget at ‘det’ refererer til handlingen. Hvordan er man bekendt med en handling?

Daniel siger

Alle de duger, de duer.