Denne kom lige ind med mail:

Kære medlemmer af Ateistisk Selskab,

Så har vi en velsmagende nyhed til jer alle! Man har i et par måneder kunnet købe T-shirts og kaffekopper med vores logo på, og nu tager vi skridtet videre. Vi har igennem længere tid snakket sammen med det danske mikrobryggeri Bryggeriet Djævlebryg, der er startet af en flok ateistiske akademikere, om at udarbejde en øl i fællesskab. Resultatet er nu kommet og bærer navnet “Gudeløs”.

Denne første udgave er en lidt lettere imperial stout på 8.9% abv., der byder på brændte malttoner, sødlige indtryk og flotte lakridsnoter. Selvom brygget først og fremmest er stilet mod Ateistisk Selskabs medlemmer, vil den dog snarest kunne købes i udvalgte butikker og barer landet over. I disse tider, hvor virksomheder forventes at tage et socialt ansvar, har Bryggeriet Djævlebryg valgt at følge trop: For hver solgt flaske eller fadøl donerer Bryggeriet Djævlebryg en god dansk krone til Ateistisk Selskab. Det er deres bidrag til folkeoplysningen.

“Gudeløs” bliver lanceret på den store European Beer Festival, der finder sted i Valby i den kommende weekend (den 12. – 14. september), så her har Ateistisk Selskabs medlemmer (og andre interesserede) mulighed for at smage denne ugudelige øl for første gang.

Selvom øllen endnu ikke er i handlen, har samarbejdet mellem Ateistisk Selskab og Bryggeriet Djævlebryg allerede nu udløst en række positive reaktioner på internettet. Der er således startet en tråd om “Gudeløs” på Richard Dawkins’ debatside, den kendte biologiprofessor og ateist PZ Myers har skrevet om den på sin blog Pharyngula, og den norske humanistiske netavis Fritanke har skrevet en artikel om samarbejdet. Alt sammen i løbet af en uge.

På et senere tidspunkt vil det være muligt for Ateistisk Selskabs medlemmer at købe øllen til en favorabel pris, men der skal lige ordnes nogle praktikaliteter først. Vi skal nok holde jer orienteret om det.


Mange hilsner,
Bestyrelsen i Ateistisk Selskab


Links til omtale af Gudeløs
http://www.ateist.dk/forening/den_ateistiske_ol_-_gudelos.html
http://www.djaevlebryg.dk/gudeloes.php
http://richarddawkins.net/forum/viewtopic.php?f=1&p=1286968
http://scienceblogs.com/pharyngula/2008/09/denmark_is_now_on_my_list_of_e.php
http://www.fritanke.no/NYHETER/2008/Danske_ateister_far_eget_ol/
http://blog.tv2.dk/ateisme/entry261044.html
http://greensboring.com/viewtopic.php?f=21&t=8859
http://humanistbloggen.blogspot.com/2008/09/l-fr-ateister.html


European Beer Festival:
http://www.beerfestival.dk/

Det må man sige! Det havde jeg sgu ikke forventet. Godt klaret AS!