Et lidt utraditionelt emne. Da jeg læser mange tekster ved at printe dem ud på skolen (billigere end at gøre det hjemme), så har jeg mange af mine tekster i A4 papir. Men hvordan bør man læse løse papirer? Med det mener jeg specifikt firkantede papirer som ikke er sat sammen i en bog. Jeg vil analysere nogle forskellige metoder.

1.

En metode er at når man har læst en side, så lægger man den om bag i stakken af papirer man er ved at læse. Denne kræver at man ikke har sat papirerne i et hæfte. Det gode ved metoden, er at når man har læst alle papirerne, så ligger de igen i den rigtige rækkefølge.

2.

Man kan sætte papirerne i et hæfte i bred forstand. Dette kan være en tyk mappe af plastik og pap eller blot en tynd en af plastik. De tynde har den fordel, at de er billige (de kan købes på min skole for 2 kr./stk.) og at de er lette at transportere. De kræver heller ikke meget plads for at man kan læse i dem, da siderne kan bøjes bagover.

De tykke har den fordel at papirerne ikke bøjes så let. Og den tillader en større grad af orden, da man kan skrive indholdet på kanten af mappen. Derefter kan den stilles i en reol e.l.

3.

Man kan læse et papir af gangen og så ligge det med bagsiden opad i en bunke. Dette gør det let at finde ud af hvor langt man kom, hvis man bliver afbrudt, for da lægger man blot bunken af papirer på hovedet oven på bunken af papirer eller vice versa.

4.

En dårlig metode er at lægge papirerne i en stak uden at vende dem med bagsiden opad. Dette gør, at rækkefølgen bliver vendt om, så hvis man vil læse teksten forfra igen (eller nogle andre vil), så skal jeg til at vende den om igen.