Beretning

For nyligt opdagede en af mine venner, at det gode program, Gtalk, har nogle hemmeligheder. Opdagelsen var at hvis man skrev * rundt om et stykke tekst, så ville det blive vist med fed skrift.

Input: *test*

Output: test

Lige efter at han opdagede det i en samtale med mig, satte jeg en søgning i gang efter den næste hemmelighed, thi jeg vidste, at hvis man kunne skrive fed skridt, så kunne man sandsynligvis også skrive kursiv skrift. Jeg prøvede mig frem og fandt frem til at _ rundt om noget tekst gav det kursive resultat.

Input: _test_

Output: test

Så kom vi til at tale om hemmeligheder i programmer, og jeg nævnte at Microsucks’ MSN har nogle semi-hemmelige smilies, som ikke ses i den første menu. Her er nogle af dem:

:[ = flagermus

(y) = Thumbs up

(n) = Thumbs down

(6) = djævle

Jeg skriver semi-hemmelige fordi at man godt kan se dem hvis man går lidt længere ind i menuerne. Tilsyneladende har Microsuck’s teknikere ønsket at belønne den ihærdige bruger (kan også ses på den måde deres systemindstillinger er bygget op på) eller straffe den ikke-ihærdige bruger.

Disse hemmeligheder ville jeg selvfølgelig dele med nogen, i.e. jeg ville skrive kort om det og poste det på deleet.dk. Derfor åbnede jeg OOo (Open Office o?) og da jeg ville skrive inputtet til den første hemmelighed, så viste det sig, at man også kan bruge * til at lave fed skridt i OOo. Underligt nok så gør _ ikke teksten kursiv i OOo, men understreget. Jeg har ikke fundet nogen genvej til kursiv, og i “funktioner→autokorrektur”, kan man se at kursiv ikke er nævnt i kontrast til fed og understreget.