I dag skal vi se på noget så kedeligt og ufilosofisk som musik. Jeg har tænkt mig, at nævne en masse af mine yndlingskunstnere, men specifikt dem der er gode at tænke til. At tænke filosofisk og at tænke effektivt generelt, sker bedst i et miljø der er tilpasset til det. Forestil dig e.g., at du skal analysere et sprogproblem midt på gågaden hvor det larmer. Larmen vil sandsynligvis gøre, at det kræver mere koncentration at tænke over problemet og det øgede “mentale energiforbrug” gør, at man ikke kan holde ud at tænke i så lang tid.

Dette er tydeligvis ikke nogen god situation at tænke i, omend jeg indrømmer at eksemplet er overdrevet.

Vi kan dog slutte os til, at det er uhensigtsmæssigt at blive distraheret af lyden omkring en. Følgelig skal musikken ikke distrahere en. Nogle personer bliver distraheret af selv en stille eller utydelig sang og disse bør derfor vælge musik uden sang. Personer som mig, der ikke hører efter hvad de synger undtagen i sjældne situationer (fx hvis det er dansk musik), vil ikke have noget problem med let sang. Der er, formentlig, også en gruppe mennesker som slet ikke ynder at have musik i baggrunden. Det er min erfaring, at musikken hjælper på koncentrationen fordi 1) det er behagelige toner som får en til at slappe af, og 2) fordi det eliminerer eller dæmper baggrundsstøj som ellers ville distrahere en.

Bemærk at:

  • Nogle kunstnere er angivet flere steder.
  • Torrentlinket linker til torrentz.com, en metasøgningsside.
  • Torrentlinket linker så vidt muligt til en samling af alt kunstnerens musik eller det album jeg skønner er bedst.
  • Linket er så vidt muligt til musikken i bedste mp3 kvalitet (320kbit). Nogle gange er det muligt at finde musikken i .flac også, hvilket er en fejlfri komprimering.

Musik uden sang(hovedsageligt)

Kunstner/titel Download link
Secret Garden Torrent link
Enigma Torrent link
Ennio Morricone Torrent link
100 Greatest Rock Instrumentals Torrent link
Kraftwerk Torrent link
Infected Mushroom Torrent link
Classical music top 100 Torrent link

Musik med let sang

Kunstner/titel Download link
Santana Torrent link
Pink Floyd Torrent link
100 Greatest guitar solos Torrent link
David Gilmour Torrent link
Roger Waters Torrent link

Musik med meget sang

Kunstner/titel Download link
Jimi Hendrix Torrent link
The Doors Torrent link
Pink Floyd Torrent link
Incubus Torrent link
The Beatles Torrent link
Björk Torrent link
Led Zeppelin Torrent link
Black Sabbath Torrent link