Jeg har netop sendt Hans Reitzels Forlag denne mail.

Kære Hans Reitzels Forlag,

Jeg er den glade ejer af en bog I er forlag for. Det drejer sig om Jon Espersens Logik og Argumenter – En hjælp til kritisk tænkning. Bogen er en introduktion to simpel logik (domslogik og syllogismelære) og det har ikke været muligt for mig at finde en god erstatning til den på trods af at jeg har skimmet mange nye lærebøger igennem på biblioteket. Det er umuligt at opdrive bogen noget sted og den er udgået fra forlaget. Bogen findes i en række udgaver på biblioteker rundt omkring i landet. Dog forholder det sig sådan med lærebøger i logik, at det er bedst at have dem ved hånden i længere tid og som opslagsværk hvis man skulle blive i tvivl om noget. Dette kan man ikke hvis man kun har lånt den på biblioteket. Derudover findes der en yngre målgruppe som slet ikke tager på biblioteket. Disse mennesker foretrækker bogen i en elektronisk udgave.

Så lad mig komme til sagen. Jeg ønsker at genudgive bogen på internettet til fri afbenyttelse (gratis download). Jeg står selv for distributionen (dvs. båndbredde).

Et spørgsmål er hvordan man får teksten fra bogen over på en computer. Mange moderne scannere har en funktion der gør, at den kan identificere bogstaverne i et scan, og derefter kan man overføre dem til et tekstbehandlingsprogram. Dette gør at det ikke er nødvendigt at afskrive bogen, noget jeg ellers er parat til at gøre hvis denne teknologi ikke fandtes.

Derefter er der et spørgsmål om i hvilken form den skal udgives: I original tilstand, med rettelser af gamle stavelser (fx ’x’ i stedet for ’ks’ i mange ord) eller med tilføjede fodnoter til steder hvor der er mere information folk bør vide end hvad Jon Espersen skriver. I nogle af bogens udgaver er der et tillæg om induktion og abduktion, dog kan jeg ikke huske hvem der har skrevet disse fordi at min udgave er foruden denne tilføjelse.

Da man alligevel ikke kan erhverve bogen, så kommer I ikke til at miste penge på salget af bogen da jeres salg vil forblive det samme – nul.

Hvis I giver mig grønt lys for dette projekt, som vil jeg tilføje en tak til forlaget i bogens forord.

Med venlig hilsen,

Emil Ole William Kirkegaard

Jeg håber naturligvis på et godt resultat!

One Responses

  • Christian Andersen?

    YAY ! haha, håber det bliver muligt 🙂

Comments are closed.