Personlig identifikation – en løsningsmulighed


Hvis man ønsker at beholde personlig identifikation over tid, dvs. personlig kontinuitet, så har jeg fundet på en løsningsmodel som ikke kræver at en type dualisme er sand. Jeg har tidligere fundet på en anden løsning.[1]

Materiel lighed

Løsningen er ganske simpel. En ting er den samme som tidligere hvis der har været en konstant materiel lighed med tingen over tid. Eksempelvis kan vi sige at hvis der hver gang der er gået et sekund ikke er sket en større ændring end 1 % i det materiale som tingen består af, så er der tale om den samme ting. Dette tal er nok for småt til at ramme sådan som vi normalt bruger ordet i dagligdagen, fordi at vi stadig kalder det for den samme bil selvom den har fået en ny motor. En ny motor vil uden tvivl være en del af bilen og være større end 1 % af bilens materiale.

Bemærk at denne løsningsmulighed ikke virker med ting der ikke består af noget materielt.


[1] http://deleet.dk/2008/03/27/identifikationsproblemet-og-dualisme/