Jeg er træt af samfundets dobbelte syn på sex. Jeg ved ikke hvem eller hvad der har forårsaget, at vi har fået dette syn, men jeg er sikker på, at Kristendommen spiller en (stor) rolle i dette skuespil (komedie?).

Vi er alle bekendt med den egentlige grund til at vi har sex – at formere os. Evolutionsmæssigt har det på en eller anden måde været bedre at have to køn (seksuel selektion er bedre end naturlig selektion).

Sex spiller en stor rolle i ca. alle seriøse forhold, det er generelt en myte, at man godt kan have et forhold uden sex. Det er ligefrem unaturligt, dermed ikke sagt, at man bør have sex fordi at det er naturligt, det ville være at lave den naturalistiske fejlslutning. Jeg forsøger blot at gøre op med den opfattelse, at sex på en eller anden måde er hævet over andre ting i et forhold.

Jeg hævder at sex er det vigtigste i et forhold – især i ungdomsforhold. Naturligvis elsker vi ofte også vores partner af andre grunde end den seksuelle, men jeg hævder, at den primære grund til at vi elsker den anden, er at vi har det godt sammen med personen i sengen.

Der hvor de fleste vil være uenige, er når man begynder at tale om, at sex medfører følelser hos hinanden. Nogle mennesker har et fuldstændigt forrykt syn på sagen, de mener at følelser måske nok fører til sex, men at sex ikke fører til følelser. Jeg beder dem åbne deres øjne (og sind) for virkeligheden.

Hvor mange mennesker har det ikke med at få følelser med dem de har været i seng med? Angiveligt bliver kvinder mere ramt af forbindelsen mellem sex og følelser end mænd. Hvilket stemmer udmærket med en teori om mandens rolle i ‘flokken’.

Hos de fleste eller måske blot mange store aber, finder man at flokken domineres af en han, og at denne han har sex med alle hunnerne (giver de stærkeste gener videre). Denne han ville ikke kunne have sex med alle hunnerne, som han gør, hvis han fik følelser og levede i et monogamisk forhold med en af dem.

Det primære budskab jeg forsøger at sende, er at sex er en ganske naturlig ting, som indgår i den menneskelige hverdag. Der er ingen grund til at føle tabu om at tale om sexrelaterede emner, det er lige så arbitrært som at drikke kaffe sammen.1

1Tak for ideen Good Will Hunting