Den manglende aktivitet her skyldes ikke at jeg ikke skriver mine tanker ned, men skyldes at jeg arbejder på et større projekt – et reformforslag af dansk retskrivning. Pt. har jeg skrevet omkring 40 sider men jeg er ikke færdig endnu. Når jeg har sikret mig kvaliteten af projektet, så udgiver jeg det naturligvis her på bloggen. I kan se frem til at jeg udgiver nogle studier af det danske sprog som jeg har foretaget og vil foretage i forbindelse med projektet.

2 Responses

  • Det lyder spændende! Jeg har for øvrigt tilføjet din blog på http://videnskab.blogbot.dk!

  • Emil Kirkegaard

    Det er spændende. Faktisk skrev jeg til Niels Davidsen-Nielsen, den tidligere formand for Dansk Sprognævn og han udtrykte noget interesse i projektet.

    Lige nu er status den, at jeg arbejder på hvad man dog gør for at skabe sammenhæng mellem stavemåde og længden af vokalen. Vi bruger jo som bekendt både konsonantbogstavfordobling såsom -NN- og stumme D’er til dette såsom -ND-. Skægt nok bruger vi ikke konsonantbogstavfordobling i slutningen af ord som man gør på norsk i stor stil. Jeg ved ikke lige med svensk, men jeg burde undersøge det. Hvis du kan anbefale noget værk om svensk retskrivning, så sig endelig til. Dog skal det være på dansk eller engelsk eller bokmål, da jeg simpelthen finder det for svært at læse svensk på højt niveau. Jeg burde låne en lærebog til svensk.

Comments are closed.