Jeg har ryddet lidt op i de forskellige kategorier, tilføjet nogle flere til emner jeg skriver relativt meget om (fx politik om paternalisme, specifikt stoflovgivningen). Desuden har jeg samlet de forskellige videnskabelige kategorier under en hovedkategori. Dette blev bl.a. også gjort fordi, at min blog er blevet tilføjet på en liste over danske videnskabelige blogs. Det kom egentlig som en overraskelse, da jeg ikke selv mener at skrive meget om videnskab, eller forsøger at videnskab’isere min filosofi. Dog skriver jeg jo engang i mellem om evolutionær biologi/psykologi som jo er videnskab, og en del af det jeg skriver om sprog må gå under betegnelsen lingvistik (vist også en videnskab).

Her er også noget opdateret statistik for emilkirkegaard.dk (og ikke for emilkirkegaard.com eller deleet.dk, som begge henviser til førstnævnte).

ScreenHunter_01 Jun. 09 15.43

I øvrigt kan jeg fortælle at en meget stor del af søgninger som resulterer i et besøg til min side omhandler “selvmordsmetoder”, som jeg skrev en enkelt artikel om. Hvis jeg ville have tons vis af besøg, så skulle jeg sådan set bare skrive noget mere om selvmord, noget jeg da også har planlagt (dog ikke af den årsag) dog ikke om metoder, men om det etiske ved situationen. Jeg er vist radikalt positivt indstillet overfor selvmord ifht. mange andre, jeg er især influeret af Hume og Seneca.

2 Responses

  • Jep, det praktiske omkring selvmord er et populært emne, kan jeg også tydeligt se på statistikkerne for min blog. En grund til at jeg var inde og kommentere på dit indlæg herom, var netop netop at jeg forudså at det ville kunne få en del læsere. Derfor supplerede jeg med nogle “mindre teoretiske” fakta. Og jeg kan se at jeg i gennemsnit får to besøg om dagen på den konto…

    De til tider forskrækkede reaktioner på emnet ville nok blive mere afslappede hvis vort sprog ikke blandede to forskellige emner sammen. Spontane krise-selvmord kontra gennemtænkte beslutninger om at livet ikke skal vare længere.

  • Maria

    Jeg går ud fra at du/I har det så helt fint med at gøre det nemmere for mennesker der pga en konkret og for dem forfærdelig hændelse i panik vælger at begå selvmord? Som min bror der har hængt sig efter r et enkelt døgn få dage gentagne gange at have besøgt siden med metoder. Måske havde han gjort det alligevel. Måske havde han istedet opsøgt hjælp med den konkrete hændelse, der udløste panik hos ham, hvis ikke du havde gjort det så skide konkret. Men jeg gå ud fra at du med denne side om etik (?) er helt afklaret med, hvad du giver folk redskaber til hurtigst muligt og evt i panik at blive afklaret omkring. Og hvilken kollossal smerte det påfører de mennesker, der elsker det menneske, der tager sit eget liv. At leve videre som pårørende er næsten ubærligt.

Comments are closed.