I dag modtog jeg en besked fra postbudet, om at min pakke ventede på mig inde på posthuset. Derfor tog jeg på udflugt ind til posthuset for derefter at få at vide, at min pakke først var der i morgen. Fejlen bestod i, at jeg ikke havde set efter på sedlen hvornår jeg kunne hente min pakke. Kim, derimod, havde set efter, men havde ikke tænkt over det.

En model over et forløb fra observation til handling kunne se således ud:

Observation → Konklusion → Handling

(Tænkning) (Huske)

Jeg havde ikke set sedlen, derfor nåede jeg ikke til den handling(eller mangel på) jeg burde have nået. Kim tænkte ikke, hvilket svarer til at han ikke kom videre fra observation. Processen mellem observation og konklusion er tænkningen – bearbejdningen af den data hjernen har modtaget.

Man kunne også forestille sig, at en tredje person, e.g. Hanne, havde set sedlen og havde tænkt og nået den konklusion, at man ikke bør køre ind efter pakken i dag. Dog nåede hun ikke til Handling, fordi at hun havde glemt sin konklusion.