Lad os sige, at en fyr scorer en tøs i byen. De ender op med at have sex. Lad os sige, at drengen gør alt hvad han kan for at gøre pigen tilfreds i sengen. Bagefter siger hun lykkeligt til ham, “Ih hvor er jeg bare glad for at du ikke er så egoistisk som de andre!”. Drengen rynker på øjenbrynene, men giver hende ret alligevel–thi det er den letteste udvej. Spørgsmålet er: Handlede drengen egoistisk?

Egoisme er at sætte sig selv i centrum, at handle for at nå sine egne mål. Egoisme bliver tit misforstået til at være en kortsigtet løsning. Men, hvorfor skal egoisme begrænses til at være kortsigtet? Der er flere gode egoistiske grunde til at drengen handlede sådan som han gjorde i sengen.

  1. Pigen har en masse veninder som er mulige fremtidige sex-partnere. Hvis man gør det godt overfor tøsen i sengen sikrer han sig en god anbefaling i tøsens netværk.
  2. Tøsen bliver måske så godt, at hun gengælder det med flere gange. Dette kan skyldes, at hun normalt bliver udsat for kortsigtet egoisme.
  3. Tøsen vil måske indlede et forhold, enten monogamt eller blot sex-partnere. Dette vil give fyren langt mere sex end hvis han ikke gjorde lidt ud af det den første nat.