Psykologi: Forsvar af aldersforskellen


Forsvar af aldersforskellen

Nogle mennesker kan ikke lide når der er forskel på alderen mellem to mennesker i et parforhold. Da, der kun kan være forskel eller ikke forskel på alderen, så må de kun kunne lide når der ikke er forskel, dvs. at menneskerne er lige gamle, dette er ofte usagt og skyldes nok mest at folk argumenterer dette ud fra deres følelser og ikke deres fornuft.

Hvorfor kan personer med forskel i alderen ikke være sammen i et forhold?

For det første er det vigtigt at indse, at der også findes en mental alder, og at denne ikke altid, blot ofte, svarer til personens fysiske alder. Således er det muligt for en 14-årig at være på mental alder med en person på 17 år.

Endvidere er det vigtigt at forstå, at denne mentale alder kan deles ind i en række stadier. Disse stadier vil jeg forsøge at remse op:

Barn

Teenager

Voksen

Barn er fra fødslen til puberteten begynder i 13-16 års alderen.

Teenager er fra ovennævnte til at man begynder at falde til ro, ofte sidst i tyverne. Det kan bemærkes at nogle mennesker andrig falder til ro.

Voksen er fra ovennævnte til man dør.

Jeg hævder, at det er moralsk forsvarligt at være sammen med personer i samme stadie som en selv. Derfor kan det godt være moralsk forsvarligt for en 14 og 17-årig at være sammen, og for en 16 og 30-årig.