Projekt Mitosis


Introduktion

Ideen er at flytte min filosofiside over på et andet domæne; opdele min hjemmeside i to: en egocentrisk og en filosofisk. Den egocentriske bliver Deleet.dk/EmilKirkegaard.dk. Til den filosofiske skal jeg bruge et nyt domæne og et navn til dette. Jeg leder efter ideer til et sådant navn. Det er som regel en god ide, at lade være med at forhaste sig i tilfælde af at man “falder over” et bedre navn end det man prima facie valgte. Jeg vil derfor vente lidt med at sætte projektet i gang.

Begrundelsen for, at opdele siden er at visse brugere har udtrykt, at min fremtrædende personlighed kan virke forstyrrende for de tanker jeg forsøger at behandle. Det betragtes som useriøst. (Jeg er enig.) Samtidig tillader en side dedikeret til mig selv, at denne kan blive endnu mere egocentrisk. Det er min plan, at begge sider skal have links til hinanden.

Mens at jeg giver navnefinderiet en smule tid, så kan jeg jo passende analysere situationen. (Sjovt nok.)

Hvad kræves der af et godt navn?

Lad mig starte med lidt anekdotisk evidens for hvad et godt navn ikke er: Deleet.dk. Hvorfor? Fordi, at folk ikke kan stave til det–og dette er vigtigt. De kan derimod godt huske det–dette er også vigtigt. Med ‘de’ mener jeg de personer som jeg har i sinde at fortælle om hjemmesiden til.

En anden vigtig faktor, er at folk kan huske det. Det er sværere at huske længere og komplicerede navne, så navnet bør være så simpelt og kort som muligt.

Endvidere er det en god ide, at navnet har en fangendehed der får det til at stå ud fra mængden af de andre hjemmesider der er i verden. (Man kan se på det som en memisk kamp om overlevelse. Mit mem (hjemmesidenavnet) skal overleve i folks sind. For at det kan det, så skal det på en eller anden måde tiltrække sig mere opmærksomhed end andre konkurrence memer. De egenskaber som gør dette kan samles under et fælles navn: fangenhed) Originalitet er en god ting, men bør ikke overvurderes. En balance mellem originalitet og det kendte er bedst.

Det er også en god ide at det betyder noget, thi det er lettere at huske ting der betyder et eller andet. (Prøv selv at huske en sætning som “Alle mennesker sidder i et blåt hus”; 35 tegn, og en som “Asdjnasd nalqwklsdd dasfasd hg gads”; 35 tegn. Den første er meget lettere at huske.)

Jeg kan godt lide ordspil, så navnet må gerne være et ordspil. Dette hjælper også med at huske det.

Sidst, så bør navnet ikke give forkerte associationer. Mere herom i næste afsnit.

Opsummering. Navnet bør:

  1. være så kort og simpelt som muligt
  2. være således at man kan stave det til, ud fra udtalen af det
  3. være så fangende som muligt.
  4. være et ordspil
  5. ikke give forkerte associationer

Første ide: Analyfil

Dette var mit første mere seriøse bud. Det jeg så gjorde, var at screene det på nogle mere eller mindre tilfældigt udvalgte personer. Dette gjorde jeg ved, at sende det med en lille notits om, at de skulle fortælle mig deres prima facie tanker, til en række personer på MSN. (ITMs har gode anvendelser!) Flere af personerne kom dog til at tænke på ‘anal’ (betydende: med røvhullet at gøre) da de læste navnet. Det må betragtes som en dårlig association. (I konteksten: seriøs filosofi.) Endvidere, så er ‘fil’ noget med at man godt kan lide det. (Kærlighed.) Det kunne, derfor, tolkes som, at man elsker røve eller ting der har med røven at gøre. Muligvis en slags pornohjemmeside af en slags.

Idegenerering/brainstorming

Jeg har skrevet en masse ord ned der kom frem i mit sind. De fleste af ideerne er elendige men engang i mellem er der nogle “guldkorn” i mellem.

Når jeg finder på ord, så leder jeg efter noget der overholder kravene (men jeg er ikke alt for kritisk) samt passer med det indhold jeg ønsker at have på siden: analytisk filosofi med hvad der hører herunder: klarhed, sprog, argumenter, logik etc.

Navne på singulære ting

analytok

analytikeren

analytiker

argumentikeren

Uden for kategori

analytico

analytiko

analysa

analyca

analytisme

analytik

analyse

analyso

analyco

analogical

analyticol

analytiskfilosofi

anafilo

filoana

anatik

logilyse

logikoganalyser

logiskanalyse

logiko

logikoanalyticus

analyticus

logikoanalyticos

logikogargumenter

argumento

argumentar

argumental

argumenticos

argumentikos

argumentigo

filosofil

analyfil

argument

argumentet

logiskanalyseren

logikanalytik

logikalytik

klartsprogklartsind

klartsprog

klartsind

ksks

filosofioglogik

Referencer

http://www.dotomator.com/tips.html

Generelle tips om valg af navne.

,