Politiken: Danske børn skal måske lære engelsk allerede i 1. klasse


Lengk.

Jaj er ledt sent ude mæd at poste et lengk tel dænne artikel, men fandt alligevæl at de var de værd. Jaj ville dog være ledt mere glad ves dær var andre mulige språg at lære end tysk og fransk, især fransk da dette ekke er voldsomt brugbart. Tysk har en begrænset brugbarhed ifht. grænsehandel, mæn dette bliver mendre æftersom at tyskere osse bliver bædre tel engelsk. De ville være majet enterssant ves børn fx kunne lære esperanto. Nu kunne man åndre saj: vorfor esperanto? A flere grånde. 1) De er motherfucking cool. 2) Folk som har lært esperanto lærer hurtigere andre språg. Læs Wikipedia om Esperanto, især avsnittet “Education”. Særlig enteressant er åndersøgelsen mæd at man bliver bædre tel fransk ved at bruge et år på esperanto og dæræfter 3 år på fransk end på at bruge 4 år på fransk. 3) De er godt at kunne assosiere saj mæd folk som kan esperanto da disse er på et någet højere nivo i snit. Vad får maj tel at tro de? Antallet a artikler på hhv. dansk Wikipedia (ca. 151k) og esperanto Wikipedia (ca. 147k), altså, di har ca. lige majet endhold målt i antal artikler. Mæn tængk dæræfter på vor få mænnesker som snakker esperanto (især som 1. språg) samt at dær ekke er et offisiælt esperanto land, så man kan ekke bare skrive artikler om teng som små landsbyer og lign. (eks.).

,