Det gælder at sproget ikke er brugbart hvis ordenes betydninger ikke er definerede.

Jens Arhøj og jeg har længe gået rundt og funderet over hvilken relativ styrke eller betydning de emotive ord har. Med ’emotive ord’ mener vi ord som udtrykker en positiv eller negativ følelse overfor noget, e.g. ‘nice’ og ‘meh’. Vi har taget os sammen og forsøgt at lave et skema (eller nogle skemaer) over hvordan vi bruger ordene. Endvidere findes der også neutrale amplifikationsord, som per se ikke er negative eller positive, men som kan sættes sammen med et sådant ord for at styrke det.

De positive

Da vi er meget flersproglige, så er der både danske og engelske ord på listen, som slang (som er et andet sprog?). I nogle rækker er der flere ord, dette er fordi at vi anser deres betydninger for at være synonyme. Det bemærkes at nogle af ordene kun virker i visse kontekster (e.g.’lækker’). De øverste er de stærkeste. Stjerne (*) angiver at ordet er flere steder.

Awesome, Superb, Utrolig,
Über, Genial,
Super*, Win, 1337/leet,
Lækker, Glimrende,
Cool, Sej, LOL,
Nice, Yay, Wee, lol,
Okay, Godt,
k, fint

De negative

Nederdrægtig,
OMFT,
ffs, fs, fail, omt
Tard(-ish),
Nederen, Sucks, WTF,
Bah, Skod, Nay, wtf,
Pis og/eller lort, Crap,
Meh,

De neutrale

Fucking, Super*,
Mega,
Pisse, Skide,
Rigtig
Sgu da,